Macam mana girls tunjuk yang dia crush dengan seseorang

Assalamualaikum.


Harini aku tak nak lama-ii introduce kenapa aku lama tak update blog or so what. Just nak terus straight to the topic yang aku nak share. Before that, apa yang aku nak share ni maybe bukan semua orang sama dengan apa yang aku alami. But, this is how I showed my interest toward person that I am intrested to. Different peoples have different ways, same as what I gonna to share. 

Aku tahu semua orang mesti ada crush kan? Tipula kalau korang kata tak ada sebab mostly people around yang aku kenal mesti akan ada crush even korang ni jenis pemalu ya amat. Kadang-ii yang jenis pemalu ni crush diaorang lebih daripada satu. Betul tak? . Seperti yang aku cakap macam mana seseorang tu showed interest pada crush diaorang tu different. Tambah-ii perempuan ni. Kata suka tapi gaya macam tak suka. Ada juga yang jenis suka dia tunjuk yang dia suka. So korang ni dalam category yang mana? 

Harini aku nak share sikit perempuan yang ala ala malu tapi tak adalah malu kalau orang dah approach, tunjuk macam mana dia sukakan seseorang ni. ( Apa yang aku beritahu ni tidak ada kena mengena dengan hidup mahupun mati, semuanya berdasarkan pengalaman dan juga kawan sekeliling) . 

Acah-acah tak suka bila jumpa 

Okay ni pengalaman aku. Kadang-ii perempuan ni bila dia terserempak dengan crush dia dekat sesuatu tempat, contoh macam dekat lif masa nak pergi kelas ke. Mesti diaorang akan buat muka or atau tunjuk yang diaorang tak interest langsung dengan crush diaorang. Diaorang seboleh - bolehnya akan kawal riak muka diaorang untuk tak menampakkan sebenarnya diaorang suka korang. Boleh jadi diaorang buat muka menyampah pun ada. Tapi sebenarnya diaorang ni tengah tahan hati bila nampak crush diaorang dekat depan. Bila crush diaorang dah pergi dari pandangan diaorang, basically diaorang akan jerit kecil or gedik-ii or manja-ii bagitahu kawan diaorang bertapa diaorang suka nampak korang. 

Berdasarkan pengalaman aku. Aku ada sorang kawan, dia ni minat dekat classmate aku. Sometimes aku akan jumpa kawan aku ni dekat lib or lif lepas habis kelas and absolutely classmate aku yang kawan aku crush kan ni akan ada sekali tunggu lif or dekat lib. Tapi kawan aku ni akan react macam dia tak suka dekat classmate aku ni. Sometimes aku gurau-ii pun dia akan buat macam dia tak sukalah classmate aku ni. Bila classmate aku ni blah , dialah perempuan paling gedik aku pernah jumpa. Bukan main terkinja-kinja suka tapi depan orang tu berlagak gila.

Takkan bertegur, bercakap atau sengangkatan dengannya

This one selalunya yang jenis pemalu. Diaorang takkan cari inisiatif or apa- apa la untuk approach or bercakap dengan orang yang dia suka. Dia macam point atas aku la, berlagak macam tak suka. Benda yang diaorang harapkan ialah crush diaorang tu tegur diaorang dulu. Even crush dah tegur pun diaorang akan balas dengan jawapan yang sangat-ii minima. Contoh dekat sini. 

Crush: Kau tak bayar lagi duit denda tak datang semalam ( that crush trying to usik-ii) 

You: Eh. Aku datang la 

Crush: Yeke? 

You: (Senyum je) 

Ha seee. How minimal that girl reply. Sebenarnya dia suka crush diaorang gurau but they do not know how to react beyond. Sudahnya jawab sepatah je. So lelaki-ii yang crush dengan perempuan pemalu dekat luar sana tu. Kalau nampak perempuan tu macam tu, korang kenala approch lebih sikit. Means perempuan tu dah malu korang janganla tak kacau terus. Sebab yang aku perasan lelaki ni, kadang-ii effort diaorang tu setakat '' aku dah try, dia freindzone aku so enough''. Sampai bila la hampa dua tepuk sebelah tangan. Get it? 


Trust your instict 

This point aku tak tahu relate atau tak dengan topic yang aku bincang. But aku nak share juga pasal instinct ni. Korang pernah tak ada instict yang crush korang sebenarnya ada perasaan juga dengan korang. If yes, better you guys take an action. 

Ini berdasarkan pengalaman aku sendiri, sometimes korang akan rasa vibe yang crush korang ni pun suka dekat korang. Tapi korang ignore sebab crush korang tu tak ada ambil apa-apa tindakan pun untuk mengakui yang dia suka korang juga. Bagi aku, kalau dia tak ambil step mengatakan yang dia suka korang juga, korang yang perlu ambil step tu. Jangan sampai menyesal. Even lelaki pun diaorang ada segan untuk mengakui yang dia suka korang, kalau perempuan tak payah cakapla lagila pemalu sebab masih berpegang dengan prinsip tak nak jadi '' perigi cari timba''. Daripada korang segan nak mengakui or masing-ii tak nak cakap better korang mengaku je daripada menyesal tak sudah. 

Ini pengalaman aku. Masa zaman diploma aku simpan perasaan dekat classmate aku. Honestly, aku rasa dia pun suka aku daripada cara dia dengan aku. Nampak beza dia layan aku dengan classmate perempuan lain. Tapi aku tak nak perasan so aku ignore perasaan tu. Nak dijadikan cerita yang crush aku ni pun jenis pemalu juga, tak banyak cakap so memang tak la dia yang akan approach dulu kan. So aku tak ambil step dia pun tak ambil step. 

Than, rezeki masa degree dapat masuk sama university yang sama, tapi lain kos. Aku dapat satu course dengan kawan yang crush aku ni rapat (perempuan). Means, crush aku ni ada gang dengan perempuan masa diploma, and masa degree aku berkawan baik dengan gang dia. Dari situ aku tahu yang crush aku ni pun sukakan aku sebab kawan aku (gang dia) bagitahu aku. Tapi kitaorang tak end up jadi apa- apa pun sebab entah. Masih segan kot. Dia jumpa aku pun malu-ii, aku jumpa dia lagila malu. So sampai kesudah tak ada apa apa . 

Jadi peringatan aku dekat sini. Kalau korang ada instict yang dia suka korang better take step, tell him/her that you also like them back. Jangan menyesal and jangan meroyan bila sampai kesudah single. Faham. Kadang-ii boleh je kita percaya instict ni tapi jangan percaya sangat. Malu pula kalau salah. Cari dulu dekat internet tanda-ii dia ke, kalau betul yap teruskan. 


Pandang nak tak nak

Aku rasa ni benda yang cliche. Kalau korang suka seseorang mesti korang akan pandang dia macam kejap, kejap tak kan. Bila dia pandang balik korang pun alih muka. Cliche. So perhatikan tindakan crush korang tu. Kalau perempuan ni ego dia tinggi, probably this is how they make. 




Rasanya ni je kot aku boleh share setakat ni. Kalau aku ada lagi nak share aku buat second part. Hope korang dapatla idea daripada tulisan aku ni sikit-sikit. Tak dapat pun tak apa sebab aku saja nak share. Terima kasih dan semoga berjaya dunia dan akhirat. 






2 comments:

  1. i duluuuuu ada crush, satu kelas statistik, taktau nak panggil dia crush lagi ke tak haha. i selalu pura-pura tak kenal dia tau, kadang-kadang i kononnya tunggu kawan, padahal nak tengok dia. pastu ada sekali tu, kitorang terserempak dekat JTMK (tempat download apps statistik). pastu i salah ambil tempat duduk, dia boleh nampak i straight kalau dia tengok tepi. pastu i perasan la dia asyik tengok-tengok. i jenis yang on crush jauh-jauh haha. pastu a few months later, i dengar dia dah girlfriend sis :3 taktau nak sedih atau apa ahahhaha k tu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEIII he definetly like you babe. Selalunya orang yang crush dengan kita ni dia orang segan untuk tegur or bagitahu because dia nampak kita ni macam tak suka dia or sombong. And he probably nak you yang approach dia dulu. You should go to his kalau you suka dia, in that time probably he accept you. Like i said, trust you instinct. But its okay, it past right. You will meet someone better than your crush.

      Delete

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI